(skulle vel brukt et muffinsbrett, eller så var deigen for bløt)
Bland altså separat, før man lett rører sammen:
Det tørre:
4,8 dl hvetemel
ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak)
3 store ts bakepulver
en klype salt
Det våte:
1 egg
3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt "Salat- og matolje")
2,5 dl melk
Smakstilsetninger bestemmer du selv. F.eks most banan (i det våte) med hakkede mandler, gjerne også fire-fem dråper mandelessens. Andre alternativer er kakao (sjokolademuffins) rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær etc.
Fremgangsmåte: Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn.
Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør!
Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter.
Topping:
50 g smør
50 g flott matfett
300 g melis
1,5 ts vaniljesukker
3 ss melk
(evt. 100 g smør istedenfor matfett)
Bland alt i en bolle og visp kraftig med mikser til kremen er luftig.
Tilsett evt litt rød koditorfarge da blir de sikkelig sukkersøte!
Smørkremen kan tas på slik som topping på bløtkake med en kremsprøyte (flere små topper)
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar